2010. április 20., kedd

Barna....


A barna az egészség, az egyszerűség, a praktikus képességek, a nyugalom, és az elégedettség színe. Úgy hat, akár a csokoládé, boldogságérzetet nyújt, aztán nem tudsz nélküle élni. A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése. Mint anyagi szimbólum, az ösztönszféra kifejezője is.
A barna megbízhatóságot, és férfiasságot jelképez, kitartást, egyszerűséget, barátságot.
Már az ókorban felvette a vezeklés, az egyszerűség, az alázat értelmet.
A középkorban az alábbi jelentések tartoztak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység; ezért lesz a ferences szerzetesrend öltözetének színe.
A barna főként a föld, homok, fa és kő színe. Ez egy természetes és semleges meleg szín. A barna jelenthet jó állóképességet és földdel kapcsolatos dolgokat. Továbbá jelenthet unalmat is.
A designerek főként háttérszínnek használják. Gyakran társul a szín mellé fa vagy kő textúra is, mert ez a szín gyakran melegséget és egészséget sugároz, földközeliséget, stabilitást, tudatos kötődést a környezethez, igényt jelent nagyobb belső biztonságra, a másokhoz való tartozásra. 
Ez az elsődleges színe a Földnek, s utal arra is, hogy vágyódunk egy alapjaiban biztonságos otthonhoz és biztonsághoz, egy helyhez, ahová tartozni szeretnénk.

Ez az én barnám:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...